You are currently viewing Οι Καναδοί αιμοδιψείς Heavy metallers Blood Opera κυκλοφορούν το νέο album “Songs in the Key of Death”!

Οι Καναδοί αιμοδιψείς Heavy metallers Blood Opera κυκλοφορούν το νέο album “Songs in the Key of Death”!

Οι Καναδοί heavy metallers Blood Opera θα κυκλοφορήσουν το άλμπουμ τους “Songs in the Key of Death” στις 24 Φεβρουαρίου 2024!

Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Morgan Lander (Kittie), Maurizio Guarini (Goblin) και Track Voice Over Guests – Tony Todd (Candyman), Adrienne Barbeau (The Fog), Linnea Quigley (The Return of the Living Dead), Michael Berryman (The Hills Have Eyes, X-Files, Star Trek).

Αν είστε οπαδός συγκροτημάτων όπως οι Ghost, Dokken, WASP και GWAR, αυτή η μπάντα είναι ακριβώς που πρέπει να ακούσετε, καθώς έχουν εγκριθεί ακόμη και από τον ίδιο τον νονό ζόμπι, George A. Romero.

Γεννήθηκαν στο αίμα, συνελήφθησαν στην κόλαση και αναζωογονήθηκαν τυχαία! Αποφασισμένη να κανιβαλίσει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή, το Τορόντο, η Blood Opera του Καναδά έχει ήδη μολύνει ολόκληρους πληθυσμούς με τις πρόστυχες και συχνά αμφιλεγόμενες ζωντανές επιδείξεις βίας, αιματοχυσίας και διεστραμμένων σεξουαλικών πράξεων! Έχοντας γλεντήσει με ανθρώπινη σάρκα με συγκροτήματα όπως οι GWAR και έχοντας εγκριθεί από τον ίδιο τον ζόμπι Godfather, George A. Romero, αυτοί οι προμηθευτές του λεγόμενου “Dead Metal” έγιναν γρήγορα το νούμερο ένα horror metal act του Καναδά. Είναι εξοργισμένοι και έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ “Songs in the Key of Death” στις 24 Φεβρουαρίου και για να προετοιμάσουν τους ακροατές για το λουτρό αίματος, κυκλοφόρησαν δύο video singles “The Gates of Hell” με guest πλήκτρα από τον Maurizio Guarini (Goblin) και “Be My Victim” με φωνή από τον ηθοποιό Tony Todd (Candyman), τα οποία μοιράζονται λεπτομερέστερα:

«The Gates of Hell  εμπνεύσμενο από την ομώνυμη cult ταινία. Ένα άλλο βαρύ κομμάτι φέρνει πιο σύγχρονες επιρροές και εξελίξεις. Διαθέτει guest πλήκτρα από τον Maurizio Guarini των Goblin. Το “Be My Victim” είναι ένα bonus track από το 2022 και διαθέτει τον ηθοποιό Tony Todd και βασίζεται στην ταινία Candyman. Καθώς είναι ένα παλαιότερο τραγούδι, διαθέτει μερικά μέλη που δεν ανήκουν πλέον στο συγκρότημα, αλλά καθώς είναι ένα σημαντικό τραγούδι για εμάς, θέλαμε να το συμπεριλάβουμε. Οι θαυμαστές του Ghost θα σκάψουν αυτό το πληκτρολόγιο και το rocker που βασίζεται σε ρεφρέν».

Στο “Songs in the Key of Death”, οι Blood Opera θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στις ταινίες του είδους που αγαπούν και να συνδυάσουν το metal με το μακάβριο. Η μπάντα αρχικά επρόκειτο να είναι οι ζωντανοί μουσικοί για ένα προτεινόμενο μιούζικαλ Return of the Living Dead που δυστυχώς δεν καρποφόρησε.

Με δυνατά οπερατικά φωνητικά, ατημέλητα κιθαριστικά riffs και βλάσφημους στίχους εμπνευσμένους από μερικές από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έγιναν ποτέ, ένα πράγμα είναι σίγουρο – αν οι πύλες της κόλασης μείνουν ανοιχτές, θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος όλης της ανθρωπότητας!

Photo Credit: Craig Leonard (Billy Bones)

Music Video - By My Victim ft. voice-over by Tony Todd (Candyman)

Lyric Video - The Gates of Hell ft. guest keyboards Maurizio Guarini

Discography:
2024 – Songs in the Key of Death – LP
2022 – Be My Victim (single)
2019 – Blood Opera – EP

Band: Blood Opera
Album Title: Songs in the Key of Death
Release Date: February 24, 2024
Label: Self-Release

Track Listing:
1. Just Keep Digging (1:04)
2. Feeding Frenzy (3:49) ft. guest vocals Morgan Lander (Kittie) and voice-over
by Linnea Quigley (The Return of the Living Dead)
3. Don’t Go Out Tonight (3:06)
4. Fight to Survive (3:53) ft. voice-over by Michael Berryman (The Hills Have
Eyes, X-Files, Star-Trek)
5. A Waste of Good Suffering (3:55)
6. The Gates of Hell ft. guest keyboards Maurizio Guarini (Goblin) (4:51)
7. Breaking News (0:58)
8. Killer Klowns From Outer Space (Cover) (4:19)
9. The Ballad of Father Malone (4:11) ft. voice-over by Adrienne Barbeau (The
Fog, Escape From New York)
10. Brundlefly (4:34)
11. Damien (5:11)
12. Be My Victim ft. voice-over by Tony Todd (Candyman) (Bonus Track) (3:59)
13. The Band of the Living Dead (0:30)
14. The Key of Death (0:43)
Album Length: 45:09
Album Credits:
– All songs performed by Blood Opera
– All songs written by Blood Opera, except Killer Klowns From Outer Space (cover from The Dickies, written by Leonard Graves Phillips)
and Be My Victim (Jordan Foote/Scott Middleton)
– Produced by Blood Opera, except for Be My Victim produced by Scott Middleton (ex-Cancer Bats)
– Mixed and mastered by Nick Ginn (Schoolhouse Studios)
– Album artwork by Carlos Jacome (Creatus Artworks)
– MAPL – Canadian Content, except Killer Klowns From Outer Space (US)
Album/ Live lineup:
Max Murder – Lead Vocals
RIP Junk – Guitar, Back Up Vocals
Damien Deathgasm – Bass, Back Up Vocals
Muerto McBrains – Drums, Synth/FX Programming

Photo Credit: Craig Leonard (Billy Bones)

  • Post author:
  • Post category:Latest News
  • Reading time:4 mins read