You are currently viewing Οι ITERUM NATA κυκλοφορούν το νέο single “A Darkness Within”

Οι ITERUM NATA κυκλοφορούν το νέο single “A Darkness Within”

Οι Iterum Nata αποκαλύπτουν τώρα το “A Darkness Within”, το δεύτερο single από την επερχόμενη κυκλοφορία “From the Infinite Light”.
Το κομμάτι περιλαμβάνει μια guest εμφάνιση από τον Rob Coffinshaker στα φωνητικά.
Το τραγούδι τώρα ζωντανά σε όλες τις πλατφόρμες ψηφιακής ροής ΕΔΩ.

Το project του Jesse Heikkinen (The Abbey, Henget, ex-Hexvessel), θα κυκλοφορήσει το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του μέσω της Nordvis στις 15 Μαρτίου.
Οι φυσικές προπαραγγελίες για το άλμπουμ είναι διαθέσιμες στο Nordvis Store.

Ο Jesse σχολιάζει: Στο “A Darkness Within” συμμετέχουν ο Rob Coffinshaker (The Coffinshakers) στα φωνητικά και ο Petri Heinonen (King Satan) στα τύμπανα.
Μουσικά, μπορεί να είναι το πιο απλό τραγούδι του δίσκου, αλλά οι στίχοι του έχουν βαθύ βάθος.
Αυτό το κομμάτι συμπυκνώνει όλη τη μεταφυσική ιδέα του νέου άλμπουμ.
Αφηγείται πώς το σκοτάδι, ή η συνείδηση, προέκυψε από το «απεριόριστο φως» – μια ιδέα εμπνευσμένη από την qabbalah.
Η ιστορία είναι παράλληλη με εκείνη του Εωσφόρου, αλλά εδώ, είναι το σκοτάδι, όχι το φως, που μεταδίδει γνώση.
Ο πρώτος στίχος εμβαθύνει σε μικροκοσμικά επίπεδα, ενώ ο δεύτερος διερευνά μακροκοσμικά βασίλεια – ενσωματώνοντας την αρχή «όπως πάνω, έτσι και κάτω».

Ηχογράφησα τα κύρια φωνητικά για το τραγούδι και μάλιστα το κατέκτησα μόνος μου.
Ωστόσο, σε κάποιο σημείο, ένιωσα ότι χρειαζόταν μια φωνή πιο συναρπαστική για να μεταφέρω αυτή την ιστορία.
Εισάγετε Rob Coffinshaker.
Η συμφωνία του να το δοκιμάσει με ενθουσίασε και η πρώτη έκδοση που παρέδωσε ήταν η οριστική λήψη – ήταν απλά τέλεια!»

Στον απόηχο του άλμπουμ του 2023, “Trench of Loneliness”, ο Jesse ξεκινά μια τολμηρή εισβολή στα όρια μεταξύ folk μουσικής, black και doom metal, neo-folk και progressive rock, ενορχηστρώνοντας μια συμφωνία όπου κάθε νότα είναι προάγγελος σκότους και φωτός.

Βυθίζοντας στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, το άλμπουμ εξιστορεί την οδύσσεια μιας απελπισμένης ψυχής που αναζητά καταφύγιο στις σκιές του εσωτερικού χάους της, βρίσκοντας τελικά μια σκοτεινή αγκαλιά στο σκοτάδι που προέρχεται από την αποσυντιθέμενη λογική του.

Το εξώφυλλο του “From the Infinite Light” δημιουργήθηκε από τον Kjetil Karlsen.

Tracklist:
1. Overture Limitless Light
2. This Gleaming Eternity [WATCH HERE]
3. A Manifested Nightmare
4. Ambrosia
5. The Drifter
6. A Darkness Within [LISTEN HERE]
7. Something Truly Almighty
8. The Crown of All

Στον απόηχο του πολυβραβευμένου άλμπουμ του 2023, “Trench of Loneliness”, ο Jesse Heikkinen (The Abbey, Henget, ex-Hexvessel) ξεκινά μια τολμηρή εισβολή στα όρια μεταξύ folk μουσικής, black και doom metal, neo-folk και progressive rock, ενορχηστρώνοντας μια συμφωνία όπου κάθε νότα είναι προάγγελος τόσο του σκότους όσο και του φως.

Καθώς οι δωδεκάχορδες και οι έξι χορδές ακουστικές κιθάρες υφαίνουν έναν μανδύα φολκλόρ γαλήνης, οι ηλεκτρικές κιθάρες που επιλέγονται από το τρέμολο εισάγουν black metal μυστικισμό, σφυρηλατώντας έναν ήχο που είναι τόσο ξεχωριστός όσο και καθηλωτικός.
Συνδυάζοντας τις μελαγχολικές αφηγήσεις του Nick Cave, την avant-garde δημιουργικότητα του Dødheimsgard και τα φασματικά άσματα του Dead Can Dance, το “From the Infinite Light” είναι ένα δελεαστικό μονοπάτι σε έναν κόσμο όπου η μελαγχολία της ενδοσκόπησης συναντά την οργή της ύπαρξης.

Η παραγωγή, η ηχογράφηση και η μίξη του “From the Infinite Light” έγινε από τον Jesse Heikkinen στο Studio Beyond North Star. Το άλμπουμ περιλαμβάνει guest εμφανίσεις από τους Matron Thorn (Ævangelist, Benighted in Sodom), Rob Coffinshaker (The Coffinshakers), καθώς και τον διάσημο συγγραφέα και αποκρυφιστή Richard Kaczynski.

Με το “From the Infinite Light”, ο Iterum Nata μεταβαίνει από ένα μοναχικό ταξίδι σε ένα συλλογικό εγχείρημα, με ένα πλήρες συγκρότημα που αυξάνει το βάρος και το εύρος του ηχητικού τοπίου του έργου, σηματοδοτώντας το ως το πιο φιλόδοξο και βαρύ έργο του μέχρι σήμερα.

Βυθίζοντας στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, το άλμπουμ αφηγείται την οδύσσεια μιας απελπισμένης ψυχής που αναζητά καταφύγιο στις σκιές του εσωτερικού χάους της, βρίσκοντας τελικά μια σκοτεινή αγκαλιά στο σκοτάδι που φέρει η αποσυντιθέμενη λογική του.

Follow Iterum Nata:
Facebook: https://www.facebook.com/iterumnata93/
Instagram: https://www.instagram.com/iterumnata/
Website: https://www.iterumnata.com/

Αφήστε μια απάντηση