You are currently viewing Οι KRYPTICY όρισαν ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο άλμπουμ και παρουσιάζουν το πρώτο κομμάτι

Οι KRYPTICY όρισαν ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο άλμπουμ και παρουσιάζουν το πρώτο κομμάτι

Στην ατέρμονη προσπάθειά τους να προωθήσουν και να υποστηρίξουν σύγχρονα underground σχήματα που υπηρετούν το vintage death metal, στις 22 Ιουλίου διεθνώς, η Memento Mori παρουσιάζει με υπερηφάνεια το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ των Krypticy “The Non-Return”, σε μορφή CD.

Οι Krypticy ιδρύθηκαν από τον κύριο συνθέτη Alex Guerrero (φωνητικά/κιθάρα) στη Μάλαγα, το 2013.
Το ντεμπούτο EP της μπάντας “Necronomicon”, αποτύπωσε την αγάπη τους για το old-school death metal, ιδιαίτερα του είδους Floridian (Morbid Angel, Obituary, Death, Cancer).
Μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους full-length “Hideous Being”, λίγα χρόνια αργότερα, η μπάντα είχε ήδη επιδείξει ένα μεγαλύτερο εύρος επιρροών (Suffocation, Malevolent Creation, Deicide, Decapitated) και είχε αρχίσει να παίζει ζωντανά, μοιραζόμενη τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Lapidated, Avulsed, Wormed, Aposento και Necrophiliac, μεταξύ άλλων.

Με το συγκρότημα να σταθεροποιεί τη σύνθεσή του μέχρι το τέλος του 2022, τον Guerrero μαζί με τους Pancho Vázquez (ντραμς), Thomas Schenk (μπάσο/φωνητικά) και Sergio Álvarez (κιθάρα), οι Krypticy υπέγραψαν με την Memento Mori για το δεύτερο full length τους.
Και τώρα φτάνει, φέροντας τον δυσοίωνο τίτλο “The Non-Return”.
Όπως προβλέπεται από το σκληρό εξώφυλλο (ευγενική προσφορά της Cardaver Art) και την κρυπτική ονοματολογία, το “The Non-Return” βλέπει τους Krypticy να στοχεύουν να ωθήσουν τα όρια του ήδη παγιωμένου ήχου τους.

Αναμφίβολα δοκιμασμένο & αληθινό DEATH METAL, υπάρχει ωστόσο μια προσπάθεια για κάτι πιο πνευματικό εδώ, καθώς το κουαρτέτο αναζητά μια εξέλιξη προς μια πιο μοναδική προσωπικότητα, διατηρώντας παράλληλα την κλασική άκρη που πάντα καθόριζε την προσέγγιση των Krypticy στο είδος.

Προσέξτε, αυτό δεν είναι διγλωσσία για να πάτε all-out “prog” ή να αφήσετε πίσω το death metal εντελώς (και ακόμα να το αποκαλείτε έτσι).
Αντίθετα, η μπάντα έχει αρχίσει να μιλάει πιο άπταιστα διαφορετικές διαλέκτους μέσα στην ίδια γλώσσα, παράγοντας μια πολύγλωσση προσέγγιση που μπορεί μόνο να ενισχύσει το συνολικό αποτέλεσμα.

Έτσι, ενώ τα παραδοσιακά tropes του thrashing στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και των αρχών της δεκαετίας του ’90 είναι καλά και εκτελεσμένα, υπάρχει μια αξιοσημείωτη πτυχή στη σύνθεση τραγουδιών των Krypticy στο “The Non-Return”, η οποία ανεβάζει πυρετό και μανία όταν τα riffs και τα riffs επιτίθενται, το ένα ανελέητα μετά το άλλο, το rhythm section ανεβαίνει και παραμένει γραμμικό και τελικά παράγει μια απομνημόνευση που εύκολα αποφεύγει τις δομές στίχων/ρεφρέν.

Έτσι, για όσους έχουν πρόθυμα το μυαλό τους στρεβλωμένο από τέτοιους ιδιότροπους ήχους όπως το “Pierced From Within” των Suffocation, το “Stillborn” των Malevolent Creation, το “The Negation” των Decapitated και το “Infinity Through Purification” των Diabolic, ετοιμαστείτε να φτάσετε στον προορισμό σας με το “The Non-Return” των Krypticy!

Ξεκινήστε με το ολοκαίνουργιο κομμάτι “Hypatia’s Heresy” ΕΔΩ στο επίσημο κανάλι του Memento Mori στο YouTube.
Το προαναφερθέν εξώφυλλο και tracklisting έχουν ως εξής:

1. Infected Pharaoh
2. Hypatia’s Heresy
3. Texas Chainsaw Massacre
4. The Void
5. The Water Street Butcher
6. UGH!
7. Krypticy
8. Virgins Recently Fucked Sacrifice

MORE INFO:
www.facebook.com/Krypticy
krypticy.bandcamp.com

www.memento-mori.es
www.facebook.com/memento.mori.label