You are currently viewing Οι MADDER MORTEM ανακοινώνουν νέο άλμπουμ και κυκλοφορούν το single “Towers”

Οι MADDER MORTEM ανακοινώνουν νέο άλμπουμ και κυκλοφορούν το single “Towers”

Το “Old Eyes, New Heart” κυκλοφορεί στις 26 Ιανουαρίου από την Dark Essence Records.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της Νορβηγίας, οι MADDER MORTEM, πάντα αψηφούσε κάθε προσπάθεια σήμανσης του είδους.Με μπροστάρη τη μοναδική, ευρεία φωνή της Agnete M. Kirkevaag, μπορεί να ειπωθεί ότι λίγο πολύ ορίζουν την κατηγορία “All Things To All Men”, προσελκύοντας οπαδούς που δηλώνουν ότι τους αρέσουν είδη που κυμαίνονται από Prog έως Metal, Rock έως Extreme.

Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, αυτή δεν είναι μια μπάντα που περιπλανιέται άσκοπα μέσα στο ναρκοπέδιο του είδους.Οι MADDER MORTEM ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και πού θέλουν να πάνε, και είχαν σχεδόν 30 χρόνια για να βελτιώσουν τις πολύ σημαντικές δεξιότητές τους.Δεξιότητες που θα χρησιμοποιηθούν για καλό αποτέλεσμα σε αυτό που θα είναι το 8ο ολοκληρωμένο άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο θα έχει τίτλο “Old Eyes, New Heart” και θα κυκλοφορήσει από την Dark Essence Records στις 26 Ιανουαρίου 2024.

Και ενώ περιμένουμε την ημέρα κυκλοφορίας, οι Dark Essence μας έφεραν το πρώτο single από το άλμπουμ με τίτλο “Towers”.

Stream/Download των “Towers” ΕΔΩ.
Μπορείτε να δείτε ένα συνοδευτικό βίντεο από τον Patrick Scantlebury ΕΔΩ.

Οι Madder Mortem σχολιάζουν το κομμάτι: “Αντλώντας έμπνευση από το grunge, το post-metal και το 70s rock, το “Towers” μιλάει για το πώς οι άνθρωποι μερικές φορές δημιουργούν άμυνες στο κεφάλι τους για να προστατευτούν.Ωστόσο, αυτές οι άμυνες μπορούν να γίνουν πολύ ισχυρές με την πάροδο του χρόνου, και αυτό που κάποτε χτίστηκε για να κλειδώσει έξω, γίνεται κάτι που κλειδώνει”.

Το εξώφυλλο, το οποίο δημιουργήθηκε από τους Jakob Kirkevaag και Costin Chioreanu, και περισσότερες λεπτομέρειες για το άλμπουμ Old Eyes, New Heart μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Track-list:
1. Coming from the Dark
2. On Guard
3. Master Tongue
4. The Head that Wears the Crown
5. Cold Hard Rain
6. Unity
7. Towers
8. Here and Now
9. Things I’ll Never Do
10. Long Road

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που οι MADDER MORTEM κυκλοφόρησαν το έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους “Marrow”, και ήταν ένα μακρύ, δύσκολο ταξίδι, που ταλανίστηκε από αναταραχή και σπαρακτική απώλεια, το οποίο κορυφώθηκε με το θάνατο του Jakob, πατέρα της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Agnete και του κιθαρίστα BP.

Ο Jakob ήταν πάντα ένας τεράστιος υποστηρικτής του συγκροτήματος και η υποστήριξή του ήταν θεμελιώδης για την έναρξη της καριέρας του MADDER MORTEM.Όντας ο ίδιος καλλιτέχνης, ο Jakob είχε εργαστεί σε δύο πίνακες για το “Old Eyes, New Heart” και, χάρη στον μακροχρόνιο συνεργάτη του συγκροτήματος καλλιτέχνη και παραγωγό βίντεο Costin Chioreanu, ο οποίος ήταν σε θέση να προσαρμόσει το έργο του Jakob και να παράσχει επιπλέον σχεδιασμό, το εξώφυλλο ολοκληρώθηκε.Παρόλο που ο Jakob δεν έζησε για να δει το ολοκληρωμένο άλμπουμ, θα ήταν εξαιρετικά περήφανος να δει την τέχνη του στο εξώφυλλο και το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Το “Old Eyes, New Heart” ηχογραφήθηκε και παράχθηκε από τον BP M. Kirkevaag και δείχνει τη σύνθεση των MADDER MORTEM με τους Agnete M. Kirkevaag στα φωνητικά, BP M. Kirkevaag στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Anders Langberg στις κιθάρες, τον Tormod L. Moseng στο μπάσο και τον Mads Solås στα τύμπανα να αγκαλιάζουν ένα πλήθος κατευθύνσεων, που εκτείνονται από post-metal βαρύτητα έως απαλά American grooves και όλα τα ενδιάμεσα.

Είναι ένας δίσκος γεμάτος εκπλήξεις.Στιχουργικά και μουσικά, το “Old Eyes, New Heart” πραγματεύεται την ελπίδα,την απογοήτευση και την αμφιθυμία μεταξύ τους. Είναι μουσική από παλιές καρδιές και βαθιές ρίζες, με νέα μάτια ανοιχτά στις απεριόριστες δυνατότητες των 12 νότων, αλλά πάντα με την επιθυμία να γράψεις ένα καλό, ειλικρινές τραγούδι.Αυτό το καθιστά αναμφισβήτητα MADDER MORTEM.

Style: Prog, Avant-Garde, Post-Metal

Line up:
Agnete M. Kirkevaag: Vocals
BP M. Kirkevaag: Guitar, vocals
Anders Langberg: Guitar
Tormod L. Moseng: Bass
Mads Solås: Drums

Ηχογραφήθηκε στο Skytterhuset και στο Studio Omnivore εντός και εκτός μεταξύ Μαΐου 2021 και Φεβρουαρίου 2022.
Μηχανική και μίξη από τον BP M. Kirkevaag.
Παραγωγή: BPMK και Madder Mortem.
Mastered από τον Peter In de Betou στο Tailor Maid.
Cover: Jakob Kirkevaag & Costin Chioreanu

 
Booking: [email protected]

Links:
www.maddermortem.com
www.facebook.com/Madder-Mortem-10035071567
www.instagram.com/maddermortemofficial
www.twitter.com/MadderMOfficial
www.youtube.com/channel/UCLLOBPu8Kr25bWceExl_YXA
www.maddermortem.bandcamp.com

  • Post author:
  • Post category:Latest News
  • Reading time:3 mins read