You are currently viewing Οι RHAPSODY OF FIRE θα κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ “Challenge The Wind” τον Μάιο του 2024 και παρουσιάζουν νέο music video για το ομώνυμο κομμάτι!
photo by Massimo Battista

Οι RHAPSODY OF FIRE θα κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ “Challenge The Wind” τον Μάιο του 2024 και παρουσιάζουν νέο music video για το ομώνυμο κομμάτι!

Μετά το “Kreel’s Magic Staff”, ένα πρώτο single και προάγγελο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2023, οι Rhapsody Of Fire αποκάλυψαν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την ολοκαίνουργια προσφορά τους στο στούντιο, με τίτλο “Challenge The Wind”, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο!
Για υποστήριξη, το συγκρότημα ανακοίνωσε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα περιοδειών, με πολλές ακόμη συναυλίες να ακολουθούν σύντομα.
Βρείτε όλες τις επερχόμενες ημερομηνίες Rhapsody Of Fire που αναφέρονται παρακάτω!

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, οι οπαδοί του συμφωνικού μελωδικού metal συγκροτήματος Rhapsody Of Fire μπορούσαν να βασίζονται σε ένα πράγμα: δεν υπάρχει τίποτα με μισή καρδιά σε αυτό το συγκρότημα.

Οι Ιταλοί δεξιοτέχνες της τέχνης τους μπορούν να κοιτάξουν πίσω σε έναν εντυπωσιακό κατάλογο 14 στούντιο άλμπουμ, τρία EP και δύο ζωντανές ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα, όλα χαρακτηρισμένα από πολλή καρδιά και ψυχή, πάθος και έναν σχεδόν ανεξάντλητο πλούτο ιδεών.

Από το 1993, ο ιθύνων νους και ιδρυτής Alex Staropoli έχει χαιρετιστεί ως ο δημιουργός του κινηματογραφικού είδους score metal και το συγκρότημά του ως ένα από τα πιο χαρισματικά συγκροτήματα παγκοσμίως.

Επιπλέον, ο Staropoli έχει στρατολογήσει έναν εξαιρετικά δημιουργικό κιθαρίστα πρώτης τάξεως στο πρόσωπο του Roby De Micheli, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό το 2011, συνεισφέροντας πολλά σκληρά metal riffs και βιρτουόζικα σόλο για να αντιπαραβάλει το συμφωνικό ορχηστρικό στυλ του συγκροτήματος.

Το επερχόμενο στούντιο άλμπουμ τους, “Challenge The Wind”, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου 2024 μέσω της AFM Records, η προπώληση ξεκίνησε σήμερα στο: https://rhapsodyoffire.bfan.link/challenge-the-wind

Το άλμπουμ θα σηματοδοτήσει το πιο γρήγορο rager των Rhapsody Of Fire μέχρι σήμερα. «Σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Rhapsody Of Fire, το τρέχον άλμπουμ αποτελείται αποκλειστικά από up-tempo νούμερα, ούτε μία μπαλάντα στον ορίζοντα», αποκαλύπτει ο συνθέτης και πληκτράς.

“Κανένας από τους άλλους δίσκους μας δεν έχει τόσο καθαρό, ανόθευτο metal όσο το “Challenge The Wind”!
Δώστε αυτί, σήμερα, οι Rhapsody Of Fire κάνουν πρεμιέρα ένα μουσικό βίντεο για το νέο τους single, το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ!

Ο Staropoli προσθέτει: “Το νέο single των Rhapsody Of Fire “Challenge The Wind” είναι άλλη μια δυνατή μουσική δήλωση από το συγκρότημα. Ταχύτητα, ενέργεια, ενορχηστρώσεις, κιθάρες τεμαχισμού, εκπληκτικά φωνητικά και χορωδίες.
Πραγματικά επική και θεϊκή μουσική.
Περιμένετε να εκπλαγείτε, ολόκληρο το άλμπουμ θα σας ταρακουνήσει στον πυρήνα σας”!

Η παραγωγή του “Challenge The Wind” έγινε από τον Alex Staropoli και η μίξη έγινε από τον Seeb Levermann (Orden Ogan), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον ομοιογενή ήχο των περίτεχνων ενορχηστρώσεων των δέκα τραγουδιών.
Όπως αποδεικνύουν οι πρώτες κυκλοφορίες των singles, μπορεί κανείς να είναι σίγουρος: Η γρήγορη περιπέτεια των Rhapsody Of Fire πρόκειται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση!

“Challenge The Wind” tracklist:
01. Challenge the Wind
02. Whispers of Doom
03. The Bloody Pariah
04. Vanquished by Shadows
05. Kreel’s Magic Staff
06. Diamond Claws
07. Black Wizard
08. A Brave New Hope
09. Holy Downfall
10. Mastered by the Dark

For More Info Visit:
https://www.rhapsodyoffire.com
https://www.facebook.com/rhapsodyoffire
https://www.instagram.com/rhapsodyoffireofficial

Rhapsody Of Fire Live:
05.05.2024 (MX) EL CONDE, Foro 360
07.05.2024 (CO) BOGOTA, Astor Plaza
09.05.2024 (BR) SAO PAULO, Caricoa Club
10.05.2024 (CL) SANTIAGO, Blondie
11.05.2024 (AR) COMUNA 1, El Teatrito
18.05.2024 (IT) TREZZO SULL’ ADDA MI, Live Club
29.06.2024 (FR) CLISSON, Hellfest
13.07.2024 (BG) MOGILOVO, Midalidare Rock in the Wine Valley 2024
19.07.2024 (FI) PERUNKA, John Smith Rock Festival
07.11.2024 (SE) MALMOE, Plan B
08.11.2024 (SE) GOTHENBURG, Surr Arena
09.11.2024 (SE) STOCKHOLM, Fryshuset Klubben
10.11.2024 (SE) GAVLE, Centralteatern

Rhapsody Of Fire is:
Giacomo Voli (vocals)
Alex Staropoli (keyboards)
Roby De Micheli (guitars)
Alessandro Sala (bass)
Paolo Marchesich (drums)

RHAPSODY OF FIRE - Challenge the Wind (2024) // AFM Records

  • Post author:
  • Post category:Latest News
  • Reading time:3 mins read