You are currently viewing Οι WINTER ETERNAL όρισαν ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί από την HELLS HEADBANGERS

Οι WINTER ETERNAL όρισαν ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί από την HELLS HEADBANGERS

Σήμερα, οι Hells Headbangers ανακοινώνουν την 28η Ιουνίου ως διεθνή ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου τέταρτου άλμπουμ των Winter Eternal, “Echoes of Primordial Gnosis”, σε μορφή CD, βινυλίου και κασέτας.

Ήταν η αυγή του καλοκαιριού του 2021 όταν οι Winter Eternal κυκλοφόρησαν το πρωτοποριακό άλμπουμ τους, “Land of Darkness”.
Το τρίτο άλμπουμ της μπάντας συνολικά και πρώτο με τους Hells Headbangers, το “Land of Darkness” εκτόξευσε πραγματικά το όνομα Winter Eternal στον παγκόσμιο metal χάρτη με την απόλυτα αυθεντική σύνθεση του 1997-vintage μελωδισμού και μυστικισμού.
“Μελωδικό black metal” πριν γίνει βρώμικη λέξη, ο mainman Soulreaper απέδειξε ότι η καρδιά του άντλησε το αίμα των αρχαίων, θυμίζοντας τόσο τη σουηδική όσο και την ελληνική σκηνή της δεκαετίας του ’90 (το συγκρότημα σχηματίστηκε αρχικά στην Ελλάδα, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στη Σκωτία), αλλά τώρα με χάρισμα και προσωπικότητα να περισσεύει.
Πάνω απ’ όλα, το “Land of Darkness” βρίθει από αστρικές συνθέσεις και παθιασμένο παίξιμο, διαχρονικές black metal συνθέσεις που μπορεί να στοιβαχτούν δίπλα σε αυτούς τους παλιούς, καθαγιασμένους τόμους αντί απλώς να αντλούν επιρροές από αυτούς.

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, οι Winter Eternal επιστρέφουν με τον πιο τολμηρό δίσκο τους: “Echoes of Primordial Gnosis”. Ενώ είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως οι ίδιοι Winter Eternal, που παρέδωσαν το προηγούμενο σύγχρονο κλασικό, το “Echoes of Primordial Gnosis” εξίσου χρησιμοποιεί εμφανώς μια μεγαλύτερη δυναμική, ιδιαίτερα εκείνων που περιστρέφονται γύρω από ακουστικά και καθαρά έγχορδα όργανα όπως το τσέλο.
Ομοίως, το ακόμα παθιασμένο παίξιμο έχει δώσει μια άνοδο στην ένταση και το αναλογικό πνεύμα μέσω των session drums του V. Nuctemeron (Sacral Rage, Chainsaw), προσδίδοντας ζεστασιά και φλογερή επιθυμία στην πάντα χαρακτηριστική επίθεση της μπάντας.
Ο Soulreaper, από την πλευρά του, δίνει ένα masterclass σπειροειδούς, twilit μελωδισμού: σφυροκοπώντας και μαγευτικά στην αρχή, αλλά τα riffs του γίνονται στρώματα μεγαλείου και χάους, που φαινομενικά αντηχούν το ένα πάνω στο άλλο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πράγματι πολυπλοκότητα στην απλότητα του σχεδιασμού.
Προσθέστε σε αυτό τα αγωνιώδη και συγκινητικά φωνητικά του, με καθαρά φωνητικά ευγενική προσφορά των Macabre Omen mainman Alexandros και της Hildr Valkyrie, και η συνολική ιδέα του άλμπουμ έρχεται πλήρως στο επίκεντρο: καλώντας τα πνεύματα των αρχαίων θεών και των θρυλικών ηρώων σε όλο τον κόσμο, αποτίοντας φόρο τιμής στις διαχρονικές τους δυνάμεις, με κάθε τραγούδι να επικεντρώνεται θεματικά σε έναν τέτοιο θεό ή ήρωα.
Διαμορφώστε το περιεχόμενο της συνάντησης, από κάθε άποψη και ομοίως για το συμβολικό εξώφυλλο του Mars Triumph.

Δεν είναι πλέον κρυμμένο μυστικό για το black metal underground, ότι Winter Eternal μπαίνουν πλήρως στις αίθουσες του μεγαλείου με το “Echoes of Primordial Wisdom”.

Εν τω μεταξύ, ακούστε το πρόσφατο κομμάτι “The Serpent’s Curse” ΕΔΩ στο επίσημο κανάλι των Hells Headbangers στο YouTube.
Ακούστε επίσης το προηγούμενο “Two Heavens as One” ΕΔΩ, επίσης στο επίσημο κανάλι των Hells Headbangers στο YouTube. Πληροφορίες προπαραγγελίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. Το εξώφυλλο και το tracklist έχουν ως εξής:

1. Echoes of Primordial Wisdom (Goddess Athena – Greece)
2. Two Heavens as One (Miyamoto Musashi – Japan)
3. Battle Cry (William Wallace – Scotland)
4. The Serpent’s Curse (God Bida – Uganda)
5. Voices (instrumental)
6. Bending the Fabric of Reality (Common Human)
7. Sacrifice for Glory (Iphigenia – Greece)
8. The Keeper of Sorrows (Goddess Oizys – Greece)

MORE INFO:
www.facebook.com/WinterEternalBand

“When you need metal, go to hell!”
www.hellsheadbangers.com
www.facebook.com/hellsheadbangers