You are currently viewing Chuck Schuldiner – σαν σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2001 φεύγει από τη ζωή ο πατέρας του Death Metal

Chuck Schuldiner – σαν σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2001 φεύγει από τη ζωή ο πατέρας του Death Metal

Ο Charles Michael Schuldiner, όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και διατέλεσε ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του Heavy Metal.

Ο Schuldiner ήταν ο τραγουδιστής, συνθέτης, και κιθαρίστας του συγκροτήματος Death, το οποίο ίδρυσε το 1983, αρχικά με το όνομα Mantas.
Άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 9 ετών.
Ο 16χρονος αδελφός του είχε πεθάνει και οι γονείς του του αγόρασαν μια κιθάρα, πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε στη θλίψη του.
Αρχικά εμπνεύστηκε από τους Iron Maiden, τους Kiss και τον Billy Idol, μεταξύ άλλων.
Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το Νέο Κύμα του Βρετανικού Heavy Metal και ανέφερε τα συγκροτήματα αυτού του είδους μεταξύ των αγαπημένων του.
Συχνά ανέφερε το γαλλικό συγκρότημα Sortilège ως το προσωπικό αγαπημένο του metal συγκρότημα.

Ο Schuldiner δημιούργησε τους Death ως Mantas το 1983 όταν ήταν 16 ετών.
Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 1986, μετακόμισε στο Τορόντο και εντάχθηκε προσωρινά στο καναδικό συγκρότημα Slaughter, αλλά γρήγορα επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει το σχηματισμό των Death.
Οι Death εξελίχθηκαν με πολλούς διαφορετικούς μουσικούς και επηρέασαν πολλά συγκροτήματα διαμορφώνοντας το ίδιο το death metal.

Τον Μάιο του 1999, ο Schuldiner ένιωσε πόνο στον αυχένα του, ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι ήταν ένα τσιμπημένο νεύρο. Συμβουλεύτηκε έναν χειροπράκτη ακολουθούμενο από έναν θεραπευτή μασάζ / βελονιστή.
Μετά από μαγνητική τομογραφία, ανακαλύφθηκε ότι το τσιμπημένο νεύρο προκλήθηκε από έναν όγκο.
Στα 32α γενέθλιά του, στις 13 Μαΐου 1999, ο Schuldiner διαγνώστηκε με γλοίωμα pontine υψηλού βαθμού, έναν κακοήθη τύπο καρκίνου του εγκεφάλου που εισβάλλει στο στέλεχος του εγκεφάλου και αμέσως υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία.

Τον Οκτώβριο του 1999, η οικογένεια του Schuldiner ανακοίνωσε ότι ο όγκος είχε νεκρωθεί και ότι ήταν στο δρόμο της ανάρρωσης.
Τον Ιανουάριο του 2000, ο Schuldiner υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει ό,τι απέμεινε από τον όγκο του.
Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.
Ωστόσο, η οικογένεια Schuldiner αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Το συνολικό κόστος των επιχειρήσεων ανήλθε σε 70.000 δολάρια, μια τιμή που η οικογένεια Schuldiner δεν μπορούσε να αντέξει.
Πολλοί έρανοι, δημοπρασίες και συναυλίες παροχών πραγματοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους.
Τα χρήματα άρχισαν να έρχονται καθώς η metal κοινότητα, σε απόλυτο σοκ, συνειδητοποίησε ότι η ζωή του Schuldiner βρισκόταν σε κίνδυνο.
Η metal κοινότητα και η οικογένεια Schuldiner έδειξαν βαθιά ανησυχία επειδή ο Schuldiner θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Ο Schuldiner συνέχισε να δουλεύει πάνω στη μουσική του, συνεχίζοντας τη δουλειά του με τους Control Denied.
Περίπου δύο χρόνια μετά την αρχική του διάγνωση, τον Μάιο του 2001, ο καρκίνος επέστρεψε και ο Schuldiner αρρώστησε ξανά.
Αρχικά του αρνήθηκαν τη χειρουργική επέμβαση (την οποία χρειαζόταν αμέσως) λόγω έλλειψης κεφαλαίων.
Ένα δελτίο τύπου ζήτησε υποστήριξη από όλους, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων καλλιτεχνών.
Η μητέρα του προέτρεψε όλους όσους διάβασαν τις δηλώσεις για τον Schuldiner και την ασθένειά του να βγουν έξω και να ασφαλιστούν, δηλώνοντας την απογοήτευσή της για το αμερικανικό σύστημα.
Ο Schuldiner είχε πάρει ιατρική ασφάλιση μετά την πρώτη του χειρουργική επέμβαση, αλλά ο ασφαλιστής είχε αρνηθεί να πληρώσει επειδή ο όγκος υπήρχε πριν πάρει την ασφάλιση.

Πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Kid Rock, Korn και Red Hot Chili Peppers, συναντήθηκαν το καλοκαίρι του 2001 για να δημοπρατήσουν προσωπικά αντικείμενα με τα χρήματα να βοηθούν τα ιατρικά έξοδα του Schuldiner, μια προσπάθεια που καλύφθηκε από το MTV.
Ο Matt Heafy, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Trivium, δήλωσε επίσης ότι το συγκρότημα είχε παίξει ένα φιλανθρωπικό σόου για τον Schuldiner ενώ ήταν στο νοσοκομείο στις μέρες τους ως τοπικό συγκρότημα.
Ο Schuldiner έλαβε ένα χημειοθεραπευτικό φάρμακο που ονομάζεται βινκριστίνη για να βοηθήσει στη θεραπεία του.
Όπως και τα περισσότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του καρκίνου, οι παρενέργειες ήταν σκληρές και αποδυνάμωσαν σημαντικά τον Schuldiner.
Στα τέλη Οκτωβρίου / αρχές Νοεμβρίου, ο Schuldiner αρρώστησε με πνευμονία.

Ο Schuldiner πέθανε στις 13 Δεκεμβρίου 2001, περίπου στις 4 μ.μ.
Αποτεφρώθηκε και το MTV ανέφερε ότι καλλιτέχνες ηχογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Mike Patton, Dimebag Darrell, Glen Benton, King Diamond, Ville Valo, Trey Azagthoth και Max Cavalera, μαζί με όλα τα πρώην και ενεργά μέλη των Death, παρακολούθησαν το μνημόσυνό του.

Αφήστε μια απάντηση