You are currently viewing DARK SKY συνέντευξη στο metalwar.gr

DARK SKY συνέντευξη στο metalwar.gr

1) Γεια σας Dark sky θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο metalwar.gr . Oι Dark Sky είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 1982, πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;
– Αυτή είναι λοιπόν μια εύλογη ερώτηση, επειδή το όνομα υποδηλώνει βαρύτερη μουσική 😉 Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε σκοτεινή metal σκηνή στη δεκαετία του ’80 και πιστεύαμε ότι το όνομα ήταν πολύ ωραίο τότε, οπότε το κρατήσαμε χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από αυτό.

2) Το πρώτο σας album επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 1984. Ποιος ήταν ο λόγος για την καθυστερημένη έκδοσή του;
– Ως jung school συγκρότημα, λάβαμε πολλή τοπική προσοχή τότε και, αφελώς όπως ήμασταν, υπογράψαμε το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο που μας προσφέρθηκε. Η εταιρεία μας έστειλε στο στούντιο ηχογράφησης για να ηχογραφήσουμε 8 τραγούδια, αλλά όταν όλα τελείωσαν και υπήρχε ακόμη και διαφήμιση στο γερμανικό Metal Hammer, η εταιρεία χρεοκόπησε και οι ηχογραφήσεις, δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

3) Πόσο έχει αλλάξει η metal μουσική σκηνή τα τελευταία 30 χρόνια;
– Στη μουσική σκηνή, η αγοραστική συμπεριφορά έχει αλλάξει σημαντικά λόγω των νέων μέσων. Ακόμη και στον τομέα των ζωντανών εμφανίσεων, το αυξανόμενο κόστος περιοδείας δεν έχει διευκολύνει τις συναυλίες. Αλλά τώρα υπάρχουν τρόποι διανομής μουσικής μέσω διαδικτυακών περιοδικών και διαδικτυακού μάρκετινγκ, το οποίο τελικά είναι μερικές φορές πολύ χρήσιμο για τα συγκροτήματα. Η ίδια η μουσική έχει φυσικά αλλάξει με τα χρόνια και έχει γίνει πιο ποικιλόμορφη ως αποτέλεσμα.

4) Το Signs Of The Time είναι το έβδομο album των Dark Sky, μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα για το album;
– Είναι σαν μια νέα αρχή για το συγκρότημα. Η σειρά των DARK SKY είναι εντελώς νέα και η διαδικασία δημιουργίας ήταν διαφορετική από πριν. Έκανα την προπαραγωγή με τον παραγωγό μου Markus Teske και συμμετείχαν και άλλοι συνθέτες όπως ο Hannes Braun (KISSIN DYNAMITE). Αυτό κάνει το album στιλιστικά λίγο διαφορετικό αλλά καλύτερο από τα προηγούμενα.

5) Θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερα για τη δημιουργική διαδικασία του δίσκου, για την παραγωγή, τη μίξη και το mastering.
– Ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια αμέσως μετά την τελευταία περιοδεία με τους TREAT. Όπως ήδη αναφέρθηκε, δούλεψα πάνω στις νέες ιδέες με τον Markus Teske στο Bazement Studio του. Ενσωματώσαμε επίσης προοδευτικές επιρροές από τον Markus και εμπνευστήκαμε από συμφωνική και power metal μουσική. Το τραγούδι “Forgiveness” προέρχεται κυρίως από τον Hannes και δίνει στο album μια διαφορετική γεύση. Ηχογραφήσαμε επίσης μια διασκευή της δεκαετίας του ’80 με τίτλο “In The Heat Of The Night” και επίσης ηχογραφήσαμε ένα τραγούδι στα τσέχικα, το “Stín Katedrál”. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι περιπέτειας 😉

6) Στη διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών, ήταν δύσκολο να συνδυάσεις στοιχεία από το παρελθόν με τα νέα;
– Όχι, ήμασταν πραγματικά σε θέση να χρησιμοποιήσουμε παλαιότερες ιδέες. Αλλά τόσα πολλά άλλαξαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας που στο τέλος όλα ακούγονται εντελώς νέα.

7) Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Dark Sky είναι ότι έχουν ένα ευρύ φάσμα κοινού από ανθρώπους στα εξήντα / πενήντα τους έως εκείνους στα είκοσί τους, πώς συμβαίνει αυτό;
– Λοιπόν, νομίζω ότι το μελωδικό metal είναι συμβατό με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν τα πιο δύσκολα πράγματα, σε κάποιους αρέσουν τα πιο απαλά τραγούδια. Εξυπηρετούμε ένα ευρύ φάσμα μουσικών προτιμήσεων στο χώρο της μελωδικής μουσικής.

8) Θα υπάρξει πιθανότητα να δούμε, στο μέλλον, μια κυκλοφορία σαν single ή ένα split Ep με άλλο συγκρότημα;
– Εννοείς με εμένα ως τραγουδιστή ή ένα κοινό project με άλλα συγκροτήματα; Έτσι συμμετείχα ως τραγουδιστής στο συγκρότημα TIMELESS RAGE μέχρι το τέλος του 2022. Κυκλοφορήσαμε ένα δυνατό CD και παίξαμε μερικές καλές συναυλίες. Αλλά τελικά δεν είναι δυνατόν για μένα να αφιερώσω πολύ χρόνο σε άλλα μουσικά projects εκτός από τους DARK SKY όσο είμαστε τόσο ενεργοί όσο είμαστε αυτή τη στιγμή.

9) Υπάρχει περίπτωση να δείτε τους Dark Sky να παίζουν ζωντανά στην Ελλάδα;
– Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε το επόμενο έτος. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε επίσης να γνωρίσουμε το Eλληνικό κοινό.

10) Υπάρχει κάτι που θα ήθελε να πει στο ελληνικό κοινό;
– Ναι, φυσικά είμαστε χαρούμενοι για οποιαδήποτε θετική ανταπόκριση στα τραγούδια μας και τα μουσικά μας βίντεο στο YouTube, αλλά αυτό που ανυπομονούμε περισσότερο είναι να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την εκπομπή μας ζωντανά στον κόσμο της Ελλάδας κάποια στιγμή.

Follow Dark Sky:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100021212336060&locale=it_IT
https://www.facebook.com/darkskyF.page/?locale=it_IT
https://www.instagram.com/dark_sky_band/
https://www.darkskyband.com/

Sign of Times

Heroes in the Ice

Fools

  • Post author:
  • Post category:interviews
  • Reading time:3 mins read