You are currently viewing FLOATING WORLDS το νέο album “Skywatcher” κυκλοφορεί 21 Ιουνίου 2024…+ single “Hello From Out There” official video

FLOATING WORLDS το νέο album “Skywatcher” κυκλοφορεί 21 Ιουνίου 2024…+ single “Hello From Out There” official video

Ο νέος concept δίσκος των Floating Worlds τιτλοφορείται «Skywatcher» και είναι προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει την 21η Ιουνίου 2024.
Η ιστορία που πραγματεύεται το «Skywatcher» συνδέεται θεματικά με την ιστορία του προηγούμενου δίσκου μας «Battleship Oceania», καθώς ο βασικός χαρακτήρας του δίσκου, ο μικρός Winston Smith, είναι γιός του υποπλοίαρχου David Smith.

Στο “Skywatcher”, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Paul Rogers, μας διηγείται μια πολύ παράξενη και μυστήρια ιστορία που είχε καλύψει δημοσιογραφικά στο παρελθόν ο ίδιος, σχετικά με την εξαφάνιση του Winston Smith, ενός εννιάχρονου αγοριού, το οποίο ήλπιζε πως παρατηρώντας μέσα από ένα τηλεσκόπιο τα αστέρια, θα κατάφερνε μια μέρα να βρει σε κάποιο από αυτά, τον πατέρα που είχε χάσει.

Ο πατέρας του μικρού Winston, ήταν ο υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού David Smith, ο οποίος υπηρετούσε στο θρυλικό θωρηκτό «Ωκεανίς», την ιστορία του οποίου πραγματευόταν ο προηγούμενος δίσκος μας με τίτλο“Battleship Oceania” .
Όσοι και όσες έχουν ακούσει τον δίσκο μας “Battleship Oceania” και έχουν υπ’ όψη τους την ιστορία και την πλοκή του δίσκου , γνωρίζουν το τι συνέβη πραγματικά σε εκείνο το πλοίο και το πλήρωμα του κατά την διάρκεια της τελευταίας και όπως αποδείχτηκε μοιραίας αποστολής του.

Για όλους τους υπόλοιπους όμως που δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη στο “Battleship Oceania”, μέσα στους οποίους είναι και ο Winston με την μητέρα του Jane, ο πατέρας και σύζυγος David Smith «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος σε μια μυστηριώδη αποστολή που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους, καθώς θεωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό επισήμως ως «νεκρός», λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του μαζί με το πλοίο και όλο το υπόλοιπο πλήρωμα, , αν και ποτέ δεν βρέθηκε ούτε η σωρός του, ούτε το ναυάγιο του θωρηκτού «Ωκεανίς».

Ίσως αυτή η έλλειψη αδιάσειστων στοιχείων που να αποδείκνυαν πως ο πατέρας του μικρού Winston ήταν πράγματι νεκρός, να έκανε τον Winston να πιστεύει βαθιά μέσα του, πως ο πατέρας του ήταν ακόμα ζωντανός κάπου εκεί «έξω».

Ίσως να ήταν αυτός ο λόγος που τον έκανε με τόσο πείσμα και επιμονή να ψάχνει κάθε βράδυ ανάμεσα στα αστέρια του ουρανού, για να δει έστω ένα σημάδι που να μαρτυρούσε ότι ο πατέρας του ήταν ακόμα ζωντανός κάπου εκεί ψηλά και πως δεν ήταν μακριά η στιγμή που ο μικρός Winston θα βρισκόταν και πάλι στην αγκαλιά του, όπως τότε…

Όπως τότε που ο πατέρας του, του είχε κάνει δώρο ένα τηλεσκόπιο και του μάθαινε προς πιο αστέρι να κοιτά ο Winston, για να μπορούν να συναντιούνται σε αυτό νοητά, όταν εκείνος θα ήταν μακριά σε κάποιο ταξίδι.

Κάθε βράδυ, ο Winston με την συνοδεία των δύο αχώριστων «συνοδοιπόρων» του, του τηλεσκοπίου που του είχε δωρίσει ο πατέρας του και ενός μικρού φορητού ραδιοφώνου, αναζητούσε ανάμεσα στα αμέτρητα αστέρια του ουρανού το θαύμα, μέχρις ότου μια αλληλουχία πολύ παράξενων γεγονότων, όπως τις είχε καταγράψει λεπτομερώς στο ημερολόγιο του, να έχουν ως αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν μια εντελώς απροσδόκητη τροπή, η οποία οδήγησε τελικώς στην μυστηριώδη εξαφάνιση του μικρού Winston υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Παρά τις αγωνιώδεις και εξονυχιστικές έρευνες, τόσο των αρχών αλλά και του ίδιου του δημοσιογράφου Paul Rogers που μας διηγείται την ιστορία, ο μικρός Winston Smith δεν βρέθηκε ποτέ.

Το ανεξιχνίαστο μυστήριο της εξαφάνισης αυτού του παιδιού, στιγμάτισε για πάντα τον δημοσιογράφο Paul Rogers και στοίχειωνε το μυαλό και την ψυχή του μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Η αφοσίωση του με τόσο ζήλο και πάθος στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, τον οδήγησε τελικά, αν και δεν είχε συναντήσει ποτέ από κοντά το μικρό αγόρι, σε ένα βαθύτατο και ανεξήγητο με την λογική συναισθηματικό δέσιμο με τον Winston.
Σα να ήταν εκείνος, ο γιός που τόσο ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει.

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και ο Paul Rogers σε μεγάλη ηλικία πλέον έχει αποσυρθεί από το επάγγελμα του δημοσιογράφου, πολλές φορές παίρνει μαζί του στις καθημερινές του βόλτες στο πάρκο, το ημερολόγιο του μικρού Winston και διαβάζει τις σημειώσεις του μικρού αγοριού.
Έχει πάψει εδώ και χρόνια άλλωστε, να τις διαβάζει για να μπορέσει να βρει ανάμεσα τους, την λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του Winston.
Τις διαβάζει πια, μόνο και μόνο, για να του κρατούν μια νοητή συντροφιά.

Η αλήθεια είναι πως ο Winston δεν του λείπει πια, όπως παλιότερα, καθώς είναι πεπεισμένος εδώ και καιρό, πως ο μικρός τον παρακολουθεί καθημερινά με το τηλεσκόπιο του, από κάποιο μακρινό αστέρι, κάπου εκεί ψηλά.
Ίσως τελικά να κατάφερε να συναντήσει τον πατέρα του, στις εσχατιές του αχανούς σύμπαντος που μας περιβάλει.

From a distant quasar light, a telescopic spotter’s eye.
When the stars are shining bright, I can sense that young boy’s smile
Skywatcher, you’re the son of the sky…
Αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου, της Μαρίνας και του Κώστα.
Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται και το single “Hello From Out There”.

Official links
Facebook: https://www.facebook.com/FloatingWorldsGR/
YouTube: https://www.youtube.com/user/FloatingWorldsband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0rHxkubFwx1Mqf72cq3pRy
Instagram: https://www.instagram.com/floating_worlds_official/
Official website:
Twitter: https://twitter.com/floating_worlds

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/
https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion