You are currently viewing WRECKIN’ – συνέντευξη στο Metalwar.gr

WRECKIN’ – συνέντευξη στο Metalwar.gr

Η Χαρά Ευδαίμων επικοινώνησε με τους WRECKIN’ για λογαριασμό του Metalwar.gr και μας παρουσιάζει μία πολύ ωραία συνέντευξη!

Αν είστε λάτρης της post-metal/hardcore μουσικής, αναμφίβολα έχετε ακούσει για τους Wreckin’ τα τελευταία τρία χρόνια. Φαινομενικά έκαναν την εμφάνιση τους το 2021, όταν μας σύστησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «Omega», το οποίο εμπεριέχει πέντε κομμάτια.
Το συγκρότημα αποτελείται από ντραμς, μπάσο, κιθάρα, φωνητικά, ηλεκτρονικά drones και ενισχυτές.
Ο ήχος του συγκροτήματος είναι επηρεασμένος από τους Underoath, Norma Jean, He is Legend, Maylene and the Sons of Disaster, Architects και άλλα αντίστοιχα αυτής της σκηνής.

Οι Wreckin’ είχαν μια δυναμική χρονιά φέτος, με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας καθώς φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό (Temple, eightball κ.α.).
Το Metalwar είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Στέλιο Παπαδόπουλο τον ντράμερ των Wreckin’, ο οποίος μας μεταφέρει στο όραμά τους, πώς χειρίστηκαν τη μεγάλη ανταπόκριση στη μουσική τους πορεία έως τώρα και την απίστευτα σκοτεινή ιδέα πίσω από το single με τον τίτλο «Cremation Sun».

– Γιατί Wreckin’; Ποιος επέλεξε το όνομα και τι αντιπροσωπεύει για εσάς;
Στέλιος: Η αλήθεια είναι ότι την μπάντα την ξεκινήσαμε μαζί με τον Στέλιο (κιθαρίστα).
Είχαμε σχηματίσει τους «This time the keys are broken» πριν από μια δεκαετία περίπου, αλλά κάποια στιγμή το διαλύσαμε και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ξαναπαίξουμε από τότε.
Την ιδέα για το όνομα την είχα εγώ, σαν μια τελευταία προσπάθεια… ας πούμε (γέλιο). «Ναυάγησε» το προηγούμενο πλάνο και είπαμε να ναυαγήσουμε και το επόμενο.

– Τα μέλη της μπάντας βρίσκονται διάσπαρτα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Πόσο δύσκολο είναι να συντονιστεί μια μουσική ομάδα, όταν οι χρόνοι που μοιράζονται για πρόβες και συναντήσεις είναι περιορισμένες;
Στέλιος: Είναι αρκετά κουραστικό να δουλεύουμε από απόσταση, αλλά νομίζω πως το έχουμε βρει… κάπως. Μας στέλνει ο κιθαρίστας μας τα κομμάτια έτοιμα σαν προπαραγωγή, τα «μαθαίνουμε», περνάμε στην ηχογράφηση και σε συνέχεια όταν έχουμε επερχόμενα live κάνουμε πρόβες όλοι μαζί. Ο τραγουδιστής μας (Άλεξ ex The Voldera Cult) είναι από Αθήνα, ο κιθαρίστας μας (Στέλιος ex My Turn) από Βόλο, ο μπασίστας (Βαγγέλης ex Chaoshorde) από Βόλο και εγώ από Θεσσαλονίκη.
Όσο αφορά τις ηχογραφήσεις, ο καθένας ηχογραφεί στην πόλη του. Απλά και ωραία.

– Κυκλοφορήσατε πρόσφατα το single «Cremation Sun». Ποια σκοτεινή σκέψη κρύβεται πίσω από το τραγούδι;
Στέλιος: Το «Cremation Sun» δυστυχώς προφητικά γράφτηκε πριν από την τραγωδία στα Τέμπη.
Ένα σκοτεινό απόσταγμα σκέψεων πήρε σάρκα και οστά, καθώς ένα οικογενειακό πρόσωπο από μέλος της μπάντας, έχασε την ζωή του μερικούς μήνες πριν.
Την ημέρα της αποτέφρωσης είχε τόσο δυνατό ήλιο, οριακά τόσο δυνατό, όσο και η φλόγα της ίδιας της αποτέφρωσης .
Προφανώς, δεν έχουμε καμία σχέση με εκκλησίες και τέτοιο είδους αιρέσεις, έτσι μετά την διαδικασία της τέφρας , δηλώσαμε ότι δεν έχουμε ανάγκη να γονατίσουμε για οποιαδήποτε δόγμα.
Θεωρώ ότι ο καθένας ταυτίστηκε με τους στίχους για δικούς του λόγους, είτε για απώλεια, είτε για τα δεινά που μας λούζει αυτή η σκληρή πραγματικότητα .

– Μου κίνησαν επίσης το ενδιαφέρον τα εξώφυλλα σας! Ποιος σχεδιάζει το artwork σας και ποιος έχει τον τελικό λόγο για το τι πραγματικά συμβαίνει στο δημιουργικό των Wreckin’;
Στέλιος: Όλη την γραφιστική επιμέλεια την έχει αποκλειστικά η Nasia Decomposition!
Τσεκάρετε.

– Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το artwork των Wreckin’, που θα μπορούσε να απευθυνθεί; Φέρνετε το merchandise μόνο στις περιοδείες σας ή υπάρχουν και άλλα σημεία πώλησης;
Στέλιος: Περιοδεία με όλη την έννοια της λέξης δεν έχουμε αξιωθεί ακόμα να κάνουμε, μιας και όλοι -κλασικά- τρέχουν για τις δουλειές τους καθημερινά.
Είναι αρκετά δύσκολο πλέον που μεγαλώσαμε.
Με τα σχήματα που είχαμε στο παρελθόν νομίζω πως τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Όσον αφορά το merch της μπάντας, μπορούμε να ταχυδρομήσουμε παντού με ένα μήνυμα στο Facebook ή στο Instagram.

– Σημειωτέων, οι στίχοι σας είναι σχεδόν αιρετικοί. Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο σχετικά με το μποϊκοτάρισμα του Christian metal. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό; Τι σημαίνει πραγματικά για εσάς το «Metal»;
Στέλιος: Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δόγμα και καμία αίρεση. Ο ακραίος ήχος έγκειται σε ένα κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο και έτσι πρέπει να παραμείνει, οφείλει να είναι ωμός, σκοτεινός και ρεαλιστικός. Οι στίχοι είναι καθαρά βιωματικοί και εξιστορούν μια σειρά γεγονότων, από τα μάτια και τις αισθήσεις ενός ανθρώπου στις τελευταίες του στιγμές . Ακροβατείς στα συναισθήματα, στις σκέψεις, στον φόβο και στην οδύνη. Καταλήγουμε λοιπόν ότι δεν αναγνωρίζουμε το οτιδήποτε έχει να κάνει με τον όρο Christian και τσαρλατάνους που πουλάνε ελπίδα με την βοήθεια του «μεγάλου».

– Ένα από τα στοιχεία της βαρύτητας σας προέρχεται από τα drums.
Αυτή η αίσθηση που δίνεις στο live είναι επειδή μένεις πιστός στο τέμπο ή απλώς αυτοσχεδιάζεις αναλόγως με το πως θες να εκφραστείς επάνω στη σκηνή?
Στέλιος: Με τον τρόπο που είναι «στημένα» τα κομμάτια, δεν έχουμε την πολυτέλεια να jamάρουμε, και δεν το λέω κάπως αυτό… (γέλιο).
Απλώς λόγω της προπαραγωγής που παίζει κατά την διάρκεια των κομματιών, δεν είναι εφικτό.

– Πώς συγκρίνετε τη σκηνή του hardcore metal και του post metal στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό;
Στέλιος: Υπάρχουν αρκετά αξιόλογες μπάντες στην Ελλάδα, αλλά δεν θεωρώ ότι μοιάζουμε με κάποια.
Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή κάποια μπάντα που να έχουμε ίδιο στυλ. Ίσως οι “Blame Kandinsky”.
Δεν μου έρχεται κάποια άλλη. Σίγουρα από μπάντες που είμαστε επηρεασμένοι, απέχουμε σαν «σκηνή» και γενικά όλη η ιδιοσυγκρασία.

– Ποια χαρακτηριστικά πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένα Metal Band για να αποκτήσει ταυτότητα και να διανύσει μια ανεξίτηλη πορεία στο χρόνο;
Στέλιος: Πιστεύω ότι όσο πιο πολλές συναυλίες δίνεις, τόσο το καλύτερο. Στο studio όλοι καλοί είμαστε (γέλιο).

– Με τον ερχομό του 2023 πραγματοποιήσατε συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Σόφια. Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2024;
Στέλιος: Το 2024 θα είναι λίγο δύσκολο για εμάς. Ο κιθαρίστας μας δουλεύει στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η μπάντα να είναι αρκετά περιορισμένη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα παίζουμε. Έχουμε ήδη στα πλανά μας κάποιες εμφανίσεις.
Συνεχίζουμε.

– Ευχαριστώ για τη συζήτηση μας Στέλιο! Η τελευταία λέξη πάει σε σένα!
Στέλιος: Εμείς ευχαριστούμε γι’ αυτή τη συνέντευξη. Υγεία σε όλο τον κόσμο και να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας όσο μπορούμε σε αυτό το σάπιο κόσμο που ζούμε.

Email: [email protected]
StayconnectedwithWreckin’
Website: www.wreckinband.com
Facebook: facebook.com/wreckinband
Instagram: instagram.com/wreckinband
Spotify: https://open.spotify.com/album/7eqnz08AKJs4QcIRsshALF
AppleMusic: https://music.apple.com/us/artist/wreckin/1621060332
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCHyX7Bf5goD9-y_bJQt9u-w/featured

YouTubeMusic: https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_nEU218hOCzdTy2WAxJJcBFP0DZwcIB0hI
Tidal: https://store.tidal.com/gr/album/226328336
Boomplay: https://www.boomplay.com/albums/45379656?from=search
Anghami: https://play.anghami.com/artist/14257971
Amazon: https://www.amazon.de/music/player/albums/B09YVPR751?ref=sr_1_3&keywords=wreckin%27+omega&sprefix=Wreckin%27%2Caps%2C316&qid=1651693094&sr=8-3
Bandcamp: https://wreckinband.bandcamp.com/releases

  • Post author:
  • Post category:interviews
  • Reading time:3 mins read