You are currently viewing EUTHYMIA – Συνέντευξη του Progressive/Doom metal συγκροτήματος

EUTHYMIA – Συνέντευξη του Progressive/Doom metal συγκροτήματος

 1. Γεια και καλώς ήρθατε! Πώς επιλέξατε το όνομα της μπάντας; Πόσο καιρό είναι μαζί η μπάντα;

    Γειά σας φίλοι του metalwar.gr!   

  – Το Project Euthymia δημιουργήθηκε το 2022: το συγκρότημα αποτελείται από τους Vito Tambasco (τραγουδιστής), Edoardo Di Vietri (κιθάρα), Matteo De Marco (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά και Synthesizer), Michael Veneri (κιθάρα), Lhello Marra (μπάσο) και Denis Citera (τύμπανα). Όλα ξεκίνησαν στη σκηνή του Rock Castle στην Τσεχία όπου παίξαμε με το όνομα Men in The box, το παλιό μας Project.

Το όνομα “EUTHYMIA” αντιπροσωπεύει, τη σχέση με την οικειότητα και με τον κόσμο γύρω απο αυτό, τη διαρκή και δυναμική σύνδεση με ένα εσωτερικό και εξωτερικό σύμπαν που αλλάζει ασταμάτητα με τον άνθρωπο, τείνοντας προς την ενότητα της ουσίας και της γνώσης.

 1. Σε ποιο είδος μουσικής θα λέγατε ότι ανήκει η μπάντα σας; Πώς θα περιγράφατε το μουσικό σας στυλ;

  – Το στυλ μας, αλλάζει “μαζί” μας, επομένως υπάρχουν διάφορες πλευρές του νομίσματος που πρέπει να αναλυθούν: Επί του παρόντος τείνουμε να γράφουμε τραγούδια με Progressive/Doom στοιχεία.

 1. Ποιές είναι  οι μουσικές σας επιρροές, κάποιες απο αυτές;

  – Αν έπρεπε να αναφέρω τις κύριες επιρροές μας, θα έλεγα πρώτα Tool μετά Black Sabbath και Porcupine Tree.

 1. Έχετε κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ; Εάν ναι, πώς ονομάζεται και πού μπορούμε να το βρούμε; Εάν όχι, πότε σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε;

  – Το πρώτο μας άλμπουμ είναι σε φάση υλοποίησης, αλλά θα έρθει τη σωστή χρονική στιγμή: θα θέλαμε να είναι σαν ένα δείπνο, σε ένα πολυτελές εστιατόριο ή μάλλον με πολλά “γευματα” για να αφήσουμε τα διάφορα κομμάτια να τα “γευτούν” με την αγάπη που τους αξίζει.

 1. Πώς γράφονται τα τραγούδια; Είναι μια συλλογική προσπάθεια ή εργασία ενός ατομου;

  – Γενικά, η μουσική μας γεννιέται από τα riff και την παραγωγή του Edoardo, στη συνέχεια εξερευνάται από τον Vito που μας “κεντάει” τους στίχους μέσα από μια βαθιά έρευνα.

 1. Ποια είναι τα θέματα για τα οποία γράφετε και ερμηνεύετε συνήθως;

  – Οι στίχοι και η μουσική μας προέρχονται από την εγγενή έρευνα της ανθρώπινης ψυχής και της αυτογνωσίας. Κάθε τραγούδι είναι συνεπώς ένα είδος εσωτερικού μονολόγου με άγνωστα ακόμα μέρη του Εαυτού μας.

 1. Μπορείτε να μου πείτε λίγα λόγια για κάθε μέλος της μπάντας και τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα;

  –  Στο συγκρότημα οι ρόλοι όλων είναι καλά καθορισμένοι και εξίσου απαραίτητοι:

Ο Vito γράφει τους στίχους και διαχειρίζεται ολόκληρο το μάνατζερ του συγκροτήματος, ο Edoardo είναι ο βασικός κιθάριστας και φροντίζει για τη συγγραφή και το τελείωμα των κομματιών ενώ είναι και μουσικός παραγωγός,  ο Lhello είναι η φλογερή καρδιά του συγκροτήματος, δεδομένης της παλιάς του εμπειρίας στο τις διάφορες ευρωπαϊκές περιοδείες που έζησε ως πρώην μπασίστας των Postvorta, ο Matteo μας βοηθά ως άγριος πολυοργανίστας και ο Michael δημιουργεί όλη τη δυναμική στα τραγούδια, όντας ο πιο ενεργητικός στη σκηνή.

 1. Έχετε κάποια μελλοντική ή προγραμματισμένη περιοδεία;

  – Επί του παρόντος, βρισκόμαστε στο τέλος της περιοδείας μας στο Paranoia Tales, αλλά έχουμε αφήσει το καλύτερο μέρος για το τέλος: το Alterova Festival μας περιμένει στην Τσεχία, όπου θα ανοίξουμε τη συναυλία για συγκροτήματα όπως οι Space Of Variations και Guano Apes.

 1. Πώς θα δίνατε ενέργεια σε ένα κουρασμένο κοινό;

  – Θα ήταν αρκετό να σηκώσουμε την ένταση και να παίξουμε το My Cyrenaic Cloak: θα ξυπνούσε ακόμα και τους νεκρούς.

 1. Έχετε αστείες ή ενδιαφέρουσες ιστορίες κατα τις περιοδείες σας που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

  – Χμμμ… Η πιο αστεία ιστορία ήταν στο Rock Castle Festival, στη Τσεχία, όπου τα δάση γύρω από τη σκηνή “κατάπιαν” τον κιθαρίστα μας για λίγες ώρες και βρέθηκε σε προφανή κατάσταση σύγχυσης αφού, πέρασε το βράδυ στην παρέα ενός ροζ μαλλιαρού τραγουδιστή και μιας ομάδας Γύφτων. Ποιητικός.

 1. Υπάρχουν άλλα Projects στα οποία εργάζεστε και τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε;

  – Το πρώτο μας άλμπουμ είναι επί του παρόντος στα σκαριά, αλλά δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του 2024. Aπαιτεί μεγάλη προσοχή και θα θέλαμε να ρίξουμε όλη μας την αγάπη για τη μουσική σε αυτό, οπότε ο χρόνος θα είναι μεγαλύτερος από το κανονικό . Σχεδιάζουμε να βγάλουμε ένα EP που θα είναι στη σελίδα μας στο Spotify καπους πρός Φεβρουάριο – Μάρτιο.

 1. Πείτε μας για το μέλλον τους  συγκρότηματος; Ευχαριστώ για τη συνέντευξη!

  – Το μέλλον είναι λαμπρό! Πάντα αντιμετωπίζαμε τα πάντα ως οικογένεια και τώρα που βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, η μουσική μας ενώνεται όπως και η ομάδα μας. Ο τρέχων στόχος μας είναι να εδραιώσουμε τη σχέση μας με τις ευρωπαϊκές σκηνές, ίσως προσθέτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ημερομηνίες στην περιοδεία του 2024 και να επεκτείνουμε τα σύνορά μας στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Το όνειρό μας παραμένει η Αμερική, όπου οι ευχές γίνεται χρυσός και όπου η μουσική μας θα μπορούσε να εκτιμηθεί περισσότερο.

Follow them on

Linktree  –  https://linktr.ee/euthymia.band 

Facebool  –  https://www.facebook.com/Euthymia.band 

Instagram  –  https://www.instagram.com/euthymia_music/ 

YouTube Cahnnel  –  https://www.youtube.com/channel/UCt3XimoU_d8XYmd_evyvAAA 

SoundCloud  –  https://soundcloud.com/euthymia_band 

 Spotify  –  https://open.spotify.com/artist/14wqeKHtV4jqmZ2H9esJDQ 

Euthymia - Angel

Euthymia - Eunoya (Live)

 • Post author:
 • Post category:interviews
 • Reading time:4 mins read