You are currently viewing Ο Nick Christogiannis(Deviser) στο metalwar.gr

Ο Nick Christogiannis(Deviser) στο metalwar.gr

1)Καλησπέρα Νίκο και συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά για το εξαιρετικό “Evil Summons Evil”, και το αναφέρω πάλι διότι τώρα αποδεικνύεται και από τις λίστες με τα καλύτερα album της χρονιάς που στις περισσότερες είστε μέσα.
Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;
Nick: Καλησπέρα Σπύρο, ευχαριστώ για το βήμα και την φιλοξενία στο Metalwar.gr αλλά και το ενδιαφέρον για τους Deviser.
Να ευχηθώ καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους αλλά και προσωπικά σε εσένα και το Metalwar.gr εύχομαι επιτυχίες και να μας χαρίζεται όμορφες στιγμές με τις αγαπημένες μας μουσικές.
Σίγουρα το να βλέπεις το κόσμο να σε φέρνει στο top 5 στα Top 50 άλμπουμ του 2023 δεν είναι αμελητέο ,είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση και ιδιαίτερη τιμή για εμάς και μας δίνει δύναμη, για την συνέχεια.
Tο μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, χαίρομαι που ο κόσμος κατανόησε το “Evil summons Evil” και το αγάπησε πραγματικά, είδα πως ψήφισαν πάνω από 1000+ άτομα όποτε όλο αυτό για μας, παραμένει ένα αξιόπιστο δείγμα για το τι συμβαίνει εκεί έξω.
Μας χαροποιεί επίσης και το γεγονός το ότι και στην Αγγλία συγκεκριμένα στο fistful of metal magazine είμασταν η μόνη
ελληνική μπάντα που βρισκόμασταν στο top 50 best albums of 2023 και συγκεκριμένα στη θέση No25 δίπλα σε μεγαθήρια, αυτό δείχνει πως κερδίζουμε το χαμένο έδαφος σιγά σιγά μέρα με την μέρα και μας δίνει δύναμη και όρεξη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά με περισσότερο πάθος για το επόμενο άλμπουμ, που ήδη ετοιμάζουμε.

2) Ποιος πιστεύεις είναι ο λόγος που ο κόσμος αλλά και ο τύπος, αγκάλιασε τόσο πολύ το album;
Nick: Θεωρώ πως είναι ένα καλό άλμπουμ. Δεν μου αρέσει να μιλάω περισσότερο για αυτό σαν δημιουργός, δουλέψαμε πολύ σκληρά είναι η αλήθεια περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις και βρεθήκαμε αντιμέτωποι ακόμα και με σοβαρά θέματα υγείας, παρόλα αυτά δείξαμε πόσο πολύ το θέλουμε και πόσο πιστοί είμαστε στο στόχο μας όποτε ανασυνταχθήκαμε βρήκαμε δυνάμεις μαζί με το Μάνθο και προχωρήσαμε μπροστά.
Προσπαθήσαμε να έχουμε μια ποιότητα στις συνθέσεις και στην ενορχήστρωση γενικότερα.
Το “Evil summons Evil” μας πήρε περίπου 2.5 χρόνια να ολοκληρωθεί δώσαμε το 100% θέλαμε να επιστρέψουμε με ένα άλμπουμ σταθμό και εν μέρη θεωρώ πως τα καταφέραμε.
Ότι κάναμε το κάναμε με πάθος και αγάπη και θεωρώ πως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του άλμπουμ από εκεί και πέρα ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής και μόνο.
Μελλοντικά τώρα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα ακόμα καλύτερο άλμπουμ αυτός είναι ο στόχος που έχουμε θέσει και θεωρώ
ότι με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε.
Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό και ήδη δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι με το νέο υλικό, τουλάχιστον με τα δείγματα που
ακούω ως τώρα στην προπαραγωγή του άλμπουμ διακρίνω μια ωριμότητα και μια εξέλιξη περαιτέρω στην ενορχήστρωση των
κομματιών αλλά και στην σύνθεση και αυτό τελικά ίσως είναι η ουσία να προχωράς και να εξελίσσεσαι σαν μουσικός αλλά και σαν άνθρωπος. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί νιώθω πως το επόμενο άλμπουμ θα είναι ακόμα ένα μεγάλο βήμα για εμάς.

3) Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για το νέο album;
Nick: Βρισκόμαστε στο στάδιο της προπαραγωγής είμαστε περίπου στην μέση του άλμπουμ και έχουμε ακόμα, αρκετό δρόμο να διανύσουμε ..
Με τα πρώτα δείγματα δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι με το νέο υλικό, σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να ωριμάσουμε και
άλλο συνθετικά και να εξελίξουμε αρκετά πράγματα στην μουσική μας κατεύθυνση και αυτό είναι αποτέλεσμα της καθημερινής σκληρής μας δουλειάς δεν σταματήσαμε ούτε μια μέρα να εργαζόμαστε και να προετοιμάζουμε το επόμενο χτύπημα των Deviser.
Επιλέξαμε να μπούμε γρήγορα στο στούντιο για δυο λόγους πρώτον είμασταν σε καταπληκτική φόρμα συνθετικά και παιχτικά και δεν θέλαμε να χαθεί αυτό το mood και δεύτερον αφού είχαμε ήδη έτοιμες συνθέσεις θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο και να αποφύγουμε τυχόν μελλοντικές πιέσεις για το επόμενο άλμπουμ (deadline κτλ)από την δισκογραφική μας.
Θέλουμε το νέο άλμπουμ να δουλευτεί χωρίς άγχος και πίεση με ρυθμούς δικούς μας ώστε να το απολαύσουμε και να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά, θα είμαστε υπερήφανοι για αυτό και μόνο.

4) Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024 θα έχουμε 2 ιστορικά live, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.
Νομίζω ότι είναι οι συναυλίες της χρονιάς για την ελληνική σκηνή, πώς αισθάνεστε που θα βρίσκεστε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός;
Nick: Σίγουρα είναι μια μεγάλη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε δίπλα στους θρύλους Varathron με συγκινεί επίσης το γεγονός πως αρκετός κόσμος θα ταξιδέψει από όλη την Ευρώπη για να δει το πακέτο αυτό για πρώτη φορά μαζί (Varathron-Deviser)
Δέχτηκα δεκάδες μηνύματα από πολύ κόσμο και υπάρχεi τεράστιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό (Γερμανία -Γαλλία -Ολλανδία -Βουλγαρία) πολύς κόσμος θα ταξιδέψει για να βρίσκεται μαζί μας στην συναυλία της Αθήνας και αυτό πραγματικά με συγκινεί.
Ήδη πληροφορήθηκα πως υπάρχει και μεγάλη ανταπόκριση και στην προπώληση και όλα δείχνουν πως θα είναι δυο μαγευτικά βράδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και ανυπομονούμε πραγματικά για αυτό, να ξαναβρεθούμε με το κόσμο μας μετά από αρκετά χρόνια.

5) Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν οι Deviser στη σκηνή μετά από τόσα χρόνια;
Nick: Στην αρχή νόμιζα πως είναι αρκετά δύσκολα όταν ξεκινήσαμε όμως τις πρόβες πραγματικά δεν το πίστευα είδα μια μπάντα που ήταν σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα από την σκηνή.
Ακόμα και με νέο μέλος στα τύμπανα η μπάντα έδειξε πως είναι μάχιμη και ανυπομονεί να έρθει σε επαφή με το κόσμο της ξανά αλλά και να βγει στο δρόμο έπειτα από αρκετά χρόνια.

6) Ποια είναι η προετοιμασία για ένα τόσο μεγάλο live;
Nick: Τεράστια προετοιμασία εκτός από τις πρόβες κτλ που ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό σαν μπάντα υπάρχει ένα ολόκληρο team από πίσω μας που θα δουλέψει μαζί μας για αυτά τα 2 live στον Ελλαδικό χώρο όλο αυτό μπορεί να μην φαίνεται στο κόσμο αλλά θέλει συντονισμό και έχει αρκετά μεγάλο κόστος.
Αρκετά μεγάλο παρασκήνιο για να στηθεί ένα live και να έχει το σωστό αποτέλεσμα τουλάχιστον με τα ποιοτικά κριτήρια που έχουμε θέσει εμείς σαν μπάντα.

7) Είναι οι Varathron η κατάλληλη μπάντα ώστε μαζί με τους Deviser να προσφέρουν δύο αξέχαστες βραδιές;
Nick: Οι Varathron είναι θρύλοι και η μπάντα που ξεκίνησε και γέννησε το Ελληνικό black metal.
Μας έχουν κάνει υπερήφανους ανά το κόσμο και θεωρώ πως με το “Crimson Temple” τώρα μας δώσανε το καλύτερο album της
καριέρας τους.
Για εμάς σαφώς και είναι η κατάλληλη μπάντα και έχουμε μια άριστη φιλική σχέση.
Συγκεκριμένα κατάγομαι από τα Ιωάννινα όποτε ανεβαίνω το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να τηλεφωνήσω στο Στέφανο για να τον δω, μας δένει μια ισχυρή φιλία και στο παρελθόν είχαμε συνεργαστεί και για τους Funeral storm.
Το συγκεκριμένο live είναι μια μεγάλη γιορτή για εμάς, θα βρεθούμε με πολλούς φίλους που ανυπομονούμε να δούμε να περάσουμε υπέροχα με μουσικές που αγαπάμε και να βρεθούμε επί σκηνής για να παρουσιάσουμε επίσημα το “Evil summons Evil” για πρώτη φορά αλλά να θυμηθούμε τα 90s με παλιότερα κομμάτια από τις εποχές του “Unspeakable Cults”.

8) Είναι οι Exilium Noctis και οι Synteleia αντίστοιχα στα δύο live, οι κατάλληλες support μπάντες ώστε να ζεσταθεί το κοινό;
Nick: Είναι καταπληκτικές μπάντες και οι Exilum Noctis και οι synteleia.
Χαίρομαι πραγματικά για τα παιδιά.
Οι Exilum Noctis μας προσέφεραν ένα καταπληκτικό debut album και στα live ξεσηκώνουν με την παρουσία τους και δείχνουν πως θα έχουν μια μεγάλη πορεία μελλοντικά.
Οι Synteleia από την άλλη είναι ο ορισμός του Ελληνικού black metal.
Μας πρόσφεραν δυο καταπληκτικούς δίσκους και θεωρώ ότι δίκαια επιλέχθηκαν για την μεγάλη συναυλία της Αθήνας στο Κύταρρο.

9) Τί μπορεί να περιμένει ο κόσμος τα δύο αυτά βράδια από τους Deviser;
Nick: Θα παρουσιάσουμε το νέο μας άλμπουμ “Evil summons Evil” αλλά και παλιότερα κομμάτια της μπάντας.
Θεωρώ πως ο κόσμος θα περάσει υπέροχα, αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό προετοιμαζόμαστε μήνες τώρα να χαρίσουμε ένα show που θα θυμούνται για καιρό όλοι.
Για μας είναι μια μεγάλη γιορτή όλο αυτό φέτος γιορτάζουμε και τα 35 χρόνια ύπαρξης μας 1989-2024 και είναι η καλύτερη αφορμή να το γιορτάσουμε δίπλα σε όλους τους φίλους μας στην Αθήνα και στην θεσσαλονίκη.

10) Τί περιμένουν οι Deviser από τον κόσμο στα δύο αυτά live;
Nick: Πάνω από όλα να περάσει καλά να ευχαριστηθούν τα 2 shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έρθει σε επαφή μαζί μας να βρεθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να ευχαριστηθούμε την κοινή μας αγάπη την
μουσική !!

11) Με αυτές τις δύο ζωντανές εμφανίσεις ενεργοποιείστε και πάλι μετά από χρόνια, θα υπάρξει συνέχεια, υπάρχουν ήδη
προγραμματισμένες και άλλες εμφανίσεις;
Nick: Ήδη έχουμε κανονίσει την συμμετοχή μας σε ένα καλοκαιρινό festival το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.
Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για την Ελληνική επικράτεια (επαρχία) και Κύπρο τις οποίες θα εξετάσουμε προσεχτικά.
Το σημαντικό για εμάς είναι η ευρωπαϊκή περιοδεία που έρχεται και στήνεται αυτό το διάστημα με μια μεγάλη μπάντα της Hammerheart θα συμμετέχουμε σαν special guest co/headliners και αναμένεται στα τέλη Οκτώβρη.
Θα ανακοινωθούν όλα επίσημα στην ώρα τους.

12) Είναι το studio κατά κάποιο τρόπο ένας “ασφαλής” χώρος ή η σκηνή είναι κάτι το οποίο δίνει ζωή σε μουσικούς και συγκροτήματα;
Nick: Και τα δυο για μένα είναι εξίσου σημαντικά και χωρίς το ένα δεν μπορεί να υπάρξει το άλλο.
Αν δεν υπάρξει ένα στούντιο άλμπουμ δεν μπορεί να υπάρχει η σκηνή και η σκηνή δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς στούντιο άλμπουμ για μένα είναι αλληλένδετα και τα δυο και τα αγαπώ εξίσου.
Το να δημιουργείς στο στούντιο είναι πραγματικά κάτι μαγικό όπως το να έρχεσαι σε επαφή με το κόσμο που σε κρατάει ζωντανό και σου δίνει δύναμη για την συνέχεια.

13) Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να τα πούμε από κοντά!!
Nick: Εγώ ευχαριστώ Σπύρο!
Εύχομαι τα καλύτερα για το Metalwar.gr
Και πραγματικά ανυπομονούμε να βρεθούμε από κοντά με όλους τους φίλους μας.

Ραντεβού λοιπόν 10/02 στο Eightball στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη και 11/02 στο Κύταρρο στην Αθήνα.
Θα υπάρχει και το Pre show party της Συναυλίας στον αγαπημένο μας Σκελετό στις 03/02 Σάββατο με πολλά δώρα και εκπλήξεις και σύντομα θα υπάρχουν και στο Esqueleto bar διαθέσιμα εισιτήρια για το live της Αθήνας στο Κύταρρο.
Για τους φίλους μας στην Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει μετά το live after show party στο Eightball το Σάββατο 10/02.
Όλες τις πληροφορίες για το event τα σημεία προπώλησης κτλ θα βρείτε εδώ:
Varathron & Deviser Live In Athens and Thessaloniki! Opening acts Synteleia and Exilium Noctis

The fire � burning bright
Follow deviser here:
https://linktr.ee/deviserofficial

Αφήστε μια απάντηση