You are currently viewing ARRAYAN PATH / SILENT WINTER / SUBFIRE at Temple of Athens Live report

ARRAYAN PATH / SILENT WINTER / SUBFIRE at Temple of Athens Live report

Περίπου στις 20:00 φτάνουμε έξω από το temple. Αρκετός κόσμος ήδη να περιμένει με τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από τους Arrayan Path, το πόσα χρόνια έχουν να παίξουν στην Ελλάδα και αν άρεσε το νέο τους album. Συζητήσεις για το γεγονός ότι οι Silent Winter, όντας Βολιώτες, περνάνε δύσκολα και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να έρθουν. Επίσης συζητήσεις για τους Subfire και το τί μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς.

Πρώτο συγκρότημα οι Subfire όπου στις 20:25 άνοιξαν τη συναυλία με το symphonic power metal τους. Η μπάντα έδειξε να είναι πολύ άνετη και φάνηκε ότι υπήρχε κόσμος που ήρθε πρωτίστως γι αυτούς. Η μισή ώρα που έπαιξαν ήταν αρκετή για να δείξουν το ταλέντο τους εκτελώντας τραγούδια από το μοναδικό τους album “Define the Sinner” του 2021!
 
 
 
 
Tracklist:

1. SACRED DESTINIES
2. TIDES OF ALIBIS
3. SAMURAI
4. RAGE OF EMOTIONS
4. INFINITY
 
 
 
 
Η ώρα 21:30, ξεκίνησαν τα sound check και ετοίμαζαν το stage για να υποδεχτούμε τους Silent winter. Οι Βολιώτες Silent Winter ερχόμενοι από το Release of Athens του καλοκαιριού όπου ανοίξανε για τους Helloween και μάλιστα κάτω απο περίεργες καιρικές συνθήκες οσοι είμασταν εκεί θύμομαστε και όπως πάντα με το κεφάλι ψηλά μπήκανε στο stage να τα κάνουν άνω κάτω . Με το δυναμικό κοπανημα του drum set από τον Γιάννη Αντωνόπουλο και την έναρξη, ακολουθώντας τα υπόλοιπα μέλη Κυριάκος Μπαλάνος, Βαγγέλης Παπαδημητρίου και Βαγγέλης Τσεκούρας, έκανε την είσοδο του ο Mike Livas με διάθεση στα ύψη. Οι Silent Winter παρ όλα τα λυπηρά γεγονότα που σίγουρα δε μπορούν να περιγράφουν με δυο λέξεις και που συμβαίνουν στο τόπο τους παίξανε και κάνανε την ατμόσφαιρα γιορτή, δήλωση του επαγγελματισμού τους και στην Αγάπη τους σε αυτό που κάνουν. Να αναφερθούμε ξεχωστιστά σε κάθε κομμάτι του set list είναι περιττό, η τελευταία αίσθηση προσωπικά είναι που μετράει, στο τελείωμα της παρουσίας τους και ήταν απολαυστική. Για όσους τυχερούς παρευρέθηκαν στο Live είχαν την τιμή να λάβουν ένα δώρο απο τους Silent Winter, να ακούσουν και να πάρουν μια γεύση απο το Νέο δυνατό Power κομμάτι που θα συμπεριληφθεί στο νέο τους δίσκο ‘τον οποίο πιθανόν να υποδεχτούμε με το νέο έτος;;; Ποιός ξέρει..μακάρι!  Το τραγούδι αυτό λοιπόν “ακούει” στο όνομα “We Burn the Future”.Ένα καθαρόαιμο κατά την αποψή μου Power Metal τραγούδι, τόσο απλά. Πραγματικά απολαυστικό. Πρός το τέλος του live έμεινε για λίγο στη σκηνή ο Γιάννη Αντωνόπουλος κάνοντας μια αναφορά για τα θέματα που συμβαίνουν στο τόπο τους. Εμείς εδώ από τη μεριά μας ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους και τις οικογένειες τους.
 
 
Tracklist:
 1. DRAGONS DANCE
 2.  SOUL REAPER
 3. FINAL STORM
 4. SHOUT
 5. WARRIORS OF THE SUN
 6. EMPIRE OF SINS
 7. WE BURN THE FUΤURE
 8. GATES OF FIRE

Είναι 22:45 και οι Arrayan Path ανεβαίνουν στη σκηνή. Η προσμονή πού έχει το ελληνικό κοινό για να τους δει από κοντά μετά από τόσα χρόνια, έχει φτάσει στο τέλος της.
Metamorphosis και το κοινό ενθουσιάζεται. Μόνη μικρή παραφωνία ο ήχος, ο οποίος μετά το δεύτερο κομμάτι βελτιώνεται πολύ και αναδεικνύει όλα αυτά τα καλά στοιχεία που κάνουν τους Arrayan Path κορυφαία μπάντα και σταθερή αξία είτε στο studio, είτε ζωντανά.
Εκτέλεσαν κομμάτια σχεδόν από όλη τη δισκογραφία τους, έχοντας εξαιρετική απόδοση και με έναν Νικόλα Λεπτό πού η φωνή του είναι όπως ακούγεται στο studio.
Περίπου στις 24:00 οι Arrayan Path μας καληνύχτησαν, και μας άφησαν με τη χαρά μία εκπληκτικής βραδιάς.
Γι αυτό συνετέλεσαν και τα τρία συγκροτήματα, η άψογη διοργάνωση και ο πολύ καλός χώρος.
 
 
 
Tracklist:
 1. *Intro-Archangel
 2. METAMORPHOSIS
 3. MARDONIUS
 4. USURPER
 5. KINGS
 6. GABRIEL
 7. ARTAXERXES
 8. MYRMIDONS
 9. ISHTAR
 10. AQUARIUS
 11. PIRI REIS
 12. MINAS
 13. MOLON
 14. EVAGORAS
 15. MACEDONIA

Κείμενο: Spiros Tribos
Φωτογραφία: George Pappas